ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

11 Οκτ 2022

Μια ακόμα πρωθυπουργική φιέστα χωρίς αντίκρισμα

 

Με την σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Έδεσσα,  διαπιστώσαμε δυστυχώς , αυτή την φορά ιδίοις όμμασι, το πως αντιλαμβάνεται  και πως  προσεγγίζει  ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του  τα πραγματικά ζητήματα που ταλανίζουν την χώρα και πολύ περισσότερο την περιοχή μας.

Με μια πολιτική  απόδρασης που αποσκοπεί στην αποποίηση των πολιτικών ευθυνών που τον βαραίνουν , βυθίζει συνεχώς  και ανεπανόρθωτα την κοινωνία σε τέλμα.

Οι ευθύνες  δυστυχώς για τον ίδιο έχουν  ονοματεπώνυμο και χαρακτηριστικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία. 

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που πάντοτε αποσκοπούσαν στην ευημερία των λίγων και των ισχυρών, η καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας, η αισχροκέρδεια , ο οικονομικός και κοινωνικός στραγγαλισμός των συνανθρώπων μας που ανήκουν στα χαμηλά και πραγματικά μεσαία στρώματα, δημιουργούν μια κοινωνία ακραίων ανισοτήτων, με  διακρίσεις και αποκλεισμούς .

Όσον αφορά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Έδεσσα , ο Κυριακός Μητσοτάκης  ήρθε αλλά ούτε είδε, ούτε ακούμπησε τα πραγματικά προβλήματα της πόλης αλλά και ευρύτερα του Ν. Πέλλας .

Για την αξιολόγηση κυβερνητικού έργου στην περιοχή δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, καθώς δεν υπάρχει ούτε σαφής πολιτική ατζέντα ούτε και κυβερνητική πρωτοβουλία προς καλυτέρευση των συνθηκών της περιοχής.

 

Πραγματικά θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Μητσοτάκη ,

 

Γνωρίζει πόσοι συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν , στο εσωτερικό της χώρα αλλά και στο εξωτερικό  λόγω της οικονομικής ασφυξίας και των αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια με τις ανεύθυνες πολιτικές του ;

Τι θα γίνει  με το Νοσοκομείο της Έδεσσας , που με δική του προσωπική πολιτική έχει αφεθεί στην τύχη του και έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο πολυδύναμο κέντρο υγείας , χωρίς το ελάχιστα αναγκαίο προσωπικό , θυσία και προσφορά στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων;

 

 

 

 

 

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη ,

 

στον σύντομο περίπατό σας  στο κέντρο της πόλης μήπως υπέπεσαν στην αντίληψη   σας τα κλειστά μαγαζιά;

Τα μαγαζιά που δεν άντεξαν τα παρατεταμένα lock down, τα συσσωρευμένα έξοδα και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας;

Μήπως τελικά ήρθατε να παραλάβετε  τα κλειδιά;

Σας πληροφόρησαν άραγε ότι το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα του Ν. Πέλλας με έδρα την Έδεσσα ήταν το πρώτο και από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που καρατομήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά» που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου ;   

Σας πληροφόρησαν άραγε για την κρίση του αγροτικού τομέα , του βασικού πυλώνα ανάπτυξης του Ν. Πέλλας;

 Ένας κλάδος που οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος, με το κόστος παραγωγής διαρκώς να αυξάνει  και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα που παράγει, έχουν ως αποτέλεσμα να έχει έρθει στα όρια της εξαθλίωσης.

Αλήθεια για αυτούς τους ανθρώπους έχετε κάτι να πείτε ή θα στείλετε τα ΜΑΤ για να τους ξυλοφορτώσουν στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις τους ;

 

κ. Μητσοτάκη ,

 

Σε έναν νομό που αποτελεί ίσως τον πιο φτωχό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , με αδιανόητα  νούμερα ανεργίας, με ένα βιοτικό επίπεδο ανάγκης και όχι ευημερίας, με οδικό δίκτυο τριτοκοσμικής χώρας και με απαξιωμένο το σιδηροδρομικό του δίκτυο.                          Ο μοναδικός ακριτικός νομός της Μακεδονίας χωρίς έξοδο στην Εγνατία οδό και το κυριότερο χωρίς τελωνειακή ένωση με την Βόρεια Μακεδονία , μια  τελωνειακή έξοδο που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε και εσείς το σταματήσατε. Για αυτό το Νομό δεν έχετε πολιτικές.

 

Με λίγα λόγια καμία  πολιτική φιέστα της κυβέρνησης των δήθεν αρίστων στην ελληνική επικράτεια δεν θα σας σώσει από το κυβερνητικό ναυάγιο, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν αργούν. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά την κυβερνητική κοροϊδία και θα δώσουν την δική τους απάντηση στις εκλογές. Η Έδεσσα την έδωσε σήμερα και σας γύρισε την πλάτη.


                                                                                         Ο. Μ  ΕΔΕΣΣΑΣ – ΒΕΓΟΡΊΤΙΔΑΣ

                                                                                     ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: