ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

22 Σεπ 2024

OLYMPIA FORUM V: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά στις προκλήσεις της εποχής

 

Παρασκευή 18 έως Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

 Η ανταλλαγή καλών πρακτικών, ιδεών και εργαλείων για την βιώσιμη ανάπτυξη περιφερειών, πόλεων και μεγάλων αστικών κέντρων είναι ο κεντρικός άξονας του φετινού OLYMPIA FORUM V το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024 στην Αρχαία Ολυμπία. Στόχος του συνεδρίου για μια ακόμα χρονιά είναι να αποτελέσει πεδίο γόνιμου διαλόγου και δημιουργικής σκέψης για την θέσπιση μιας περισσότερο ανθεκτικής περιφερειακής ανάπτυξης.

Το φετινό συνέδριο με αντικείμενό τη διερεύνηση των βασικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις και οι Περιφέρειες καθώς και την πρόταση λύσεων για την επίτευξη της βιωσιμότητας τους, θα εστιάσει ξανά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις αυξημένες ανάγκες της. Στόχος είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων στήριξής της, καθώς και η κατάθεση προτάσεων για την οικονομική και διοικητική της θωράκιση.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών που θα δώσουν το «παρών» στο OLYMPIA FORUM V,  θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία κατά την έναρξη των εργασιών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα το «ΕΣΠΑ 2021-2027: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ενότητα που θα απασχολήσει τις εργασίες του φετινού συνεδρίου είναι το «ΗΛΕΙΑ 2030: ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ - ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ: ΕΡΓΑ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων με την παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Δημήτρη Σκάλκου και του Γενικού Διευθυντή της διαΝΕΟσις, Διονύση Νικολάου.

Στην ενότητα που αφορά το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας και τα έργα υποδομών, θα διεξαχθεί συζήτηση με την συμμετοχή του προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Θύμιου Μπακογιάννη και του προέδρου και διευθύνοντα Συμβούλου της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα.

Επίσης, σημαντικοί ομιλητές όπως ο Ειδικός Γραμματέας για το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ και το Ταμείο Συνοχής, Γιώργος Ζερβός, ο Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, θα συμμετάσχουν στη συζήτηση με θέμα «Αξιοποίηση δυνατοτήτων: Ανάπτυξη μέσω συνεργασίας των πόλεων με την Περιφέρεια».

Τέλος, στην ενότητα με θέμα «Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τους Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκο Κοροβέση, τον Γενικό Γραμματεία της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, τον Δήμαρχο Πηνειού, Αλέξη Καστρινό και τον Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικής Πολιτικής και Ανταγωνιστικότητας, του Πανεπιστήμιου Πειραιά, Γιώργο Γαλανό.

Στο πιο σημαντικό φόρουμ διαλόγου για την περιφερειακή ανάπτυξη αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη από την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια, υψηλόβαθμα στελέχη από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σημαντικοί διεθνείς ομιλητές θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, μαζί με όλες τις θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου, που υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για το μέλλον της βιώσιμης και ανθεκτικής ανάπτυξης.

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο  https://olympiaforum.gr/

18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024

Αρχαία Ολυμπία

#olympiaforum

FOLLOW US: Facebook - Instagram - Linkedin - Twitter

***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: