ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

21 Φεβ 2024

Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες. Ζητάμε να σταματήσει η υποβάθμιση του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις Περιφέρειες που κλιμακώνονται ενόψει της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας στις 28/2 και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για προσλήψεις, αναβάθμιση των συνθηκών και μέσων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς. 
 Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους ώστε: 
 Να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υποστελέχωσης σε πλήθος κρίσιμων υπηρεσιών της ΠΚΜ (τεχνικές υπηρεσίες, υπάλληλους που ασχολούνται με τις μεταφορές μαθητών, ΔΑΟΚ, Διευθύνσεις Υγείας, ιδιαίτερα στις Περιφερειακές Ενότητες εκτός Θεσ/νίκης). Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε μέσα και υποδομές. 
 Να “ξεπαγώσουν” οι καθηλωμένοι μισθοί και να μην κατατρώγονται από την ακρίβεια. 
 Να καταβάλλονται εγκαίρως τα έξοδα για την νομική υποστήριξη των υπαλλήλων.
 Να σταματήσουν οι αδιαφανείς διαδικασίες αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης. 
 Να σταματήσει η “παρωδία” της αξιολόγησης, που μέσω των συνεντεύξεων ανατρέπει τις αξιοκρατικές διαδικασίες. 
 Να αλλάξει το παρωχημένο σύστημα διαχείρισης προσωπικού, που συνθλίβει κάθε διαφορετική άποψη και αποθαρρύνει τις ανανεωτικές προτάσεις. 
 Να εφαρμοστούν νέες προσεγγίσεις για την προσωπική ανάπτυξη και την ψυχολογική υποστήριξη των εργαζομένων και όχι μόνο να τους ζητούνται περισσότερες εργασιακές “δεξιότητες”. 
 Η υποστελέχωση και η απαξίωση του εξαιρετικά καταρτισμένου προσωπικού της ΠΚΜ, αλλά και όλων των Περιφερειών της Ελλάδας, συνεισφέρει στη γενικότερη υποβάθμιση της λειτουργίας του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης. 
Η αφαίρεση αρμοδιοτήτων και η συγκέντρωση των λειτουργιών στην κεντρική κυβέρνηση ανατρέπει τη μεταπολιτευτική συναίνεση που είχε υπάρξει σχετικά με το κοινωνικά δίκαιο αίτημα της αποκέντρωσης. 
Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και η μετατροπή των υπηρεσιών σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς διοχέτευσης χρήματος σε εργολάβους και προμηθευτές οδηγεί τον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης σε μια μορφή συρρίκνωσης που δεν συνάδει με ορθολογισμό, αλλά με αδυναμία εκτέλεσης του δημοκρατικού του ρόλου.
 Σταδιακά οδηγούμαστε σε συγκεντρωτικές μορφές διακυβέρνησης που απομακρύνονται από το δημοκρατικό πολίτευμα και προσεγγίζουν μοντέλα αυταρχικών καθεστώτων. 
 Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων, στο πλαίσιο του ευρύτερου αγώνα για αναβάθμιση του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και για ενίσχυση των βαλλόμενων δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας. Οι πολύχρονες κατακτήσεις του ελληνικού λαού δεν θα υπονομευτούν για την ικανοποίηση επιχειρηματικών συμφερόντων και της «ακροδεξιάς πελατείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: