Οι βασικοί άξονες του εργαστηρίου θα είναι:
• coming out στον κόσμο – πώς να δημιουργήσεις ένα essay film
• fiction, ντοκιμαντέρ ή πειραματική ταινία -πώς να κάνεις μία ιδέα πιο προσβάσιμη στο κοινό
• τι σημαίνει essay film - τι μπορείς να εκθέσεις (χωρίς να τραυματιστείς)
Το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο μέρη. Η ανάπτυξη του πρωτογενούς υλικού θα γίνει στο νησί της Ανάφης κατά την διάρκεια τριών ημερών, αλλά τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί στην πόλη της Δράμας όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης του υλικού στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του DISFF ρόλο καθοδηγητών θα έχουν οι Γιάννης Σακαρίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής DISFF), Παναγιώτης Ιωσηφέλης (επικεφαλής Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας) και Ντενίς Νικολάκου (επικεφαλής Cinematherapy DISFF).
Θα επιλεγούν 4 συμμετέχοντες. Η διαμονή τους στην Ανάφη θα καλυφθεί από την οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ. Τα μεταφορικά έξοδα επιβαρύνουν τους ίδιους. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας ενδείκνυται. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά αλλά υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχουν guest speakers που θα μιλήσουν στα αγγλικά.
OPEN CALL για υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος έως τις 16 Ιουνίου, στο info@anafifilmfestival.com. Απαιτείται σύνοψη 100 λέξεων, σκηνοθετικό σημείωμα έως μία σελίδα (“γιατί θες να κάνεις essay film;”), ένα αντιπροσωπευτικό visual (εικόνα/φωτογραφία που να εμπνέει τον σκηνοθέτη) και CV του δημιουργού.
Καλλιτεχνικός διευθυντής του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης είναι ο Στέλιος Χριστοφόρου.
Programmers AnafiFF: Σταύρος Μαρκουλάκης, Αντιγόνη Παπαντώνη, Μάγια Σφακιανάκη και Ferdinand Waas.
Site: https://www.anafifilmfestival.com/about-2
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091817447045
Instagram: https://www.instagram.com/anafiff/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου