ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

1 Ιουν 2023

Εκδηλώσεις για την Αγία Τριάδα

Το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ», υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης, συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, των Δήμων Πέλλας και Χαλκηδόνος, και της Π.Ο.Σ.Α.Ρ, τον ετήσιο πανηγυρικό εορτασμό της Αγίας Τριάδας την ΚΥΡΙΑΚΗ το απόγευμα 04 Ιουνίου 2023 παραμονή και την ΔΕΥΤΕΡΑ 05 Ιουνίου 2023 ανήμερα του Αγίου Πνεύματος και προσκαλεί τους απανταχού Ανατολικορωμυλιώτες και τους φίλους της παράδοσης στις θρησκευτικές και πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη θέση Λειβαδίτσα της κοινότητας Ραχώνας του Δήμου Πέλλας, πολύ κοντά στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος. Στις εκδηλώσεις, κλήθηκαν να παραστούν οι Αρχές του Τόπου και αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Σωματείων.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
 19.00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.- Αρτοκλασία 20.15 Απονομή τιμητικής Διάκρισης στην Ι.Μ Εδέσσης ,Πέλλης και Αλμωπίας. 20.30: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα.
 ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 07.00: Όρθρος-Πανηγυρική Πολυΐερατική Θεία Λειτουργία - Περιφορά της Ιεράς Εικόνας 10.30: Τιμητικές διακρίσεις στον Δήμο Πέλλας και Χαλκηδόνος και φυσικά πρόσωπα. 11.00: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα. 12.00: Το παραδοσιακό κουρμπάνι – γλέντι. Στο εορταστικό διήμερο θα συμμετέχει η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλhς και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου Ώρα προσέλευσης Δευτέρα 09.30 π.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: