ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

6 Μαρ 2023

Η ΕΝΙΠ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είναι αδιανόητο σήμερα, στον 21ο αιώνα, να μην διασφαλίζεται η μετακίνηση στους σιδηροδρόμους, με σύγχρονες υποδομές και με το αναγκαίο προσωπικό. Τα κροκοδείλια δάκρυα, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, η προσπάθεια απόσεισης και συγκάλυψης των διαχρονικών πολιτικών ευθυνών όλων των κυβερνήσεων δεν μπορούν να κρύψουν το προφανές. Ότι το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των υποδομών και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ελλείψεις προσωπικού, η υποστελέχωση, οι περικοπές και η υποχρηματοδότηση προς όφελος της επιχειρηματικής κερδοφορίας, «κοστίζουν» ανθρώπινες ζωές. Αυτό το βιώσαμε και το βιώνουμε με οδυνηρό τρόπο και στην Υγεία. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. 
 Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς της περιοχής την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 6:00 μμ, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών για να μην επαναληφθεί το έγκλημα και απαιτεί: 
 • Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες.
 • Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Επαρκή προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους. 
• Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου. Συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και των γραμμών. Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό του τεχνικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.
 • Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές. 
• Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές για τον λαό και τους εργαζόμενους χωρίς τη λογική κόστους-οφέλους. 
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: