ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

28 Ιαν 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 5:00 μμ - ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
 Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, αρνείται να προχωρήσει σε μέτρα που θα θωρακίσουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και θα εξασφαλίσουν για το λαό, που τον τσακίζει η ακρίβεια και η φτώχεια, το στοιχειώδες: Την προστασία της ζωής και της υγείας του. Το Υπουργείο Υγείας αρνείται να στελεχώσει με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής, αρνείται να προχωρήσει σε μονιμοποίηση των επικουρικών & συμβασιούχων, ενώ καλύπτουν πάγιες & διαρκείς ανάγκες. Ταυτόχρονα αρνείται να εφαρμόσει τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου. Αντ' αυτών, έφερε στη βουλή μια σειρά νόμων, με τελευταίο τον κατάπτυστο Νόμο 4999/2022 με τον οποίο εισάγει τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, παρέδωσε τομείς λειτουργίας των νοσοκομείων σε εργολάβους και προωθεί την παραπέρα λειτουργία των νοσοκομείων στα πρότυπα των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατάρρευσης της παθολογικής κλινικής, του ακτινολογικού τμήματος και του ογκολογικού ιατρείου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, χωρίς να ληφθεί το παραμικρό μέτρο που να επιλύει ριζικά το πρόβλημα. Η λειτουργική κατάρρευση της παθολογικής κλινικής και του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών, δυστυχώς είναι πλέον γεγονός. Απειλείται η λειτουργία του ογκολογικού ιατρείου και το ντόμινο της διαλυτικής αυτής πολιτικής στην Υγεία δεν έχει σταματημό!. Λένε ψέμματα ότι φταίνε δήθεν οι γιατροί που δεν έρχονται στις θέσεις που προκηρύσσονται «με το σταγονόμετρο». Όσοι κυβέρνησαν έχουν την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό, διότι έχουν μετατρέψει το ΕΣΥ σε ένα κακοπληρωμένο εργασιακό κάτεργο. Λένε ψέματα ότι όλα σύντομα θα ομαλοποιηθούν. Η κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, είναι μία απόφαση επικίνδυνη για ασθενείς και γιατρούς. Οι μετακινήσεις γιατρών από γειτονικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, απογυμνώνουν τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αφήνουν τον λαό της περιοχής στο έλεος της μοίρας του και στα νύχια των μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο της υγείας. Διακηρυγμένος στόχος τους παραμένει η συγχώνευση κλινικών, τμημάτων, η λειτουργική αρχικά και στη συνέχεια η φυσική ενοποίηση των δύο νοσοκομείων και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας. Δεν χωρά πλέον καμία αυταπάτη. Δεν χωρά πια ο εφησυχασμός. Τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς της περιοχής, δυναμώνουμε τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, συσπειρωνόμαστε, γινόμαστε μια γροθιά!. Καλούμε το λαό της περιοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία και απαιτούμε: 
 Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργικής κατάρρευσης τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας! Σύσταση και προκήρυξη με ταχείες διαδικασίες έξι μόνιμων θέσεων παθολόγων και έξι μόνιμων ακτινολόγων! Να αποσυρθεί η επικίνδυνη απόφαση για κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων! 
  Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση των δύο νοσοκομείων του νομού! 
 Άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων! Επικαιροποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου και λειτουργία του με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα! 
 Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Να φύγουν οι Εργολάβοι από τα Νοσοκομεία! 
  Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές! Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)!
  Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: