ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

3 Ιουλ 2022

Power pass: Πήρε ΦΕΚ η παράταση – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Πήρε και επίσημα ΦΕΚ η απόφαση να δοθεί παράταση έως τις 5 Ιουλίου, στις αιτήσεις για το Power Pass. Την Τρίτη (28/06) ανακοινώθηκε παράταση για τις αιτήσεις από την Κυβέρνηση και έτσι οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 5 Ιουλίου, λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες. Η οικονομική στήριξη αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01/12/2021 έως και 31/05/2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ. 
Υπενθυμίζουμε ότι αίτηση γίνεται στο vouchers.gov.gr.
 Είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης πιστώνεται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.».(ΚτΠ ΜΑΕ) στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που έχει δηλώσει στη σχετική αίτηση. Κατόπιν της διενέργειας των πληρωμών των ενισχύσεων, η ΚτΠ ΜΑΕ αποστέλλει αυτοματοποιημένο μήνυμα στη δηλωθείσα από τον αιτούντα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Το μήνυμα αναγράφει το ποσό της ενίσχυσης που του καταβλήθηκε ή ενημερώνει τον αιτούντα σε περίπτωση απόρριψη της αίτησης. Τα στάδια που βρίσκεται η αίτηση Όλη αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε στάδια. Και υπάρχουν μια σειρά από μηνύματα που θα σας βγάζει η πλατφόρμα, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή σας. Τα χρήματα αναμένεται να μπουν στις αρχές Ιουλίου. 
 Ειδικότερα: 
«Απορριφθείσα»: 
Η αίτηση έχει απορριφθεί. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν.
 «Υπό έλεγχο»:
 Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των εξής: αν ο ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN. αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει τη μία αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις για τα προστατευόμενα μέλη. 
«Υπό εκκαθάριση»: 
Για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής. 
 «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: 
Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα. 
 Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: 
Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή. 
 «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της. 
Τα χρήματα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 
Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα
 Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: