ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

17 Ιουλ 2021

ΣΠΟΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ : «Respect the Earth Festival», 25 με 31 Ιουλίου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας




25 με 31 Ιουλίου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ με τίτλο «Respect the Earth». Η διοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται από την Αυτοδιαχειριζόμενη Τράπεζα Σπόρων ΣΠΟΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Οι ίδιοι λένε: «Είμαστε κατά κάποιον τρόπο ακτιβιστές, άνθρωποι με ευαισθησία για το περιβάλλον και

σίγουρα ενάντια στην λεηλασία του και αρκετά απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα των προηγούμενων δράσεων μας σε σχέση με τον συλλογικό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Στη γη είδαμε καθαρά πως η διαδικασία παραγωγής της τροφής είναι η βάση όλων των προβλημάτων - των πολέμων, της μετανάστευσης, της ηθικής κατάπτωσης, της αποδόμησης των κοινωνικών δεσμών και θεσμών, της οικονομικής τυραννίας, του ενεργειακού προβλήματος, της ανισότητας κτλ. . Είδαμε πως η ασχολία με τους σπόρους μας έκανε να  νιώσουμε ότι αυτή τη φορά όντως κάνουμε κάτι.

Πριν λίγους μήνες είχαμε την ιδέα να διαδώσουμε το εγχείρημα μας, να γνωρίσουμε περισσότερο κόσμο και να μοιραστούμε την εμπειρία μας και τους προβληματισμούς μας για το περιβάλλον μέσα από μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλειου Μάγγου, για να μην ξεχνάμε ποτέ ότι έχουμε θανάσιμους εχθρούς απέναντι μας. Ήταν πρόκληση να ξεκινήσουμε κάτι  χωρίς κανένα “budget” και να βασιστούμε αποκλειστικά  στην αλληλεγγύη και τη διάθεσή μας. Τελικά, είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι που το φεστιβάλ έχει πάρα πολλές και αξιόλογες συμμετοχές. Ομιλητές, καλλιτέχνες και εργαστήρια. Εργαστήρια, όπως projections, φυσική δόμηση, εκπαιδευτικά εικαστικά, χορός και φύση, yoga, butoh – embracing, σχολείο ελιάς, χορτοφαγική κουζίνα, τροφοσυλλογή, σποροπαιχνίδια, κατασκευές με ανακυκλώσιμα, κινητή βιβλιοθήκη κ.α. Έρχονται ομιλητές απ’ όλη την Ελλάδα για τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Και βέβαια Τέχνη. Μιλάμε για περίπου 25 συγκροτήματα σε είδη, όπως ρεμπέτικο, blues, latin, reggae, σκα, surf, hip hop, rap, punk, rock, έντεχνο, DJ set. Δεν λείπει τίποτα από αυτό το φεστιβάλ!».

Συμμετέχουν:

FRANK PANX ( PANX ROMANA).

και Σαλταδόροι

 

Βασίλης Ράλλης 

 

Αέρα Πατέρα 

 

DIRTY FUSE 

 

Λάμπρος Παπαλέξης 

 

Ρήγας Σκεπέταρης 

 

Ρεμπέτες Αλέρτ

 

De Luar & the Street Dose

 

Dj Nightmare ( illest )

 

Spooky Beat 

 

Psycho Tropica 

 

Kokkinià

 

Αυλος 542

 

ΦΑΚΑ

 

Deep Soul Divers

 

Dorian Grey 

 

Red Button Effect 

 

The Screaming fly

 

Αθανάσιος Κλασίνας 

 

Διονύσης Φαρμάκης και 

Πεδίο Δέλτα

 

Τα χρώματα της Ίριδας

 

Ψ # Dj Wheel-M # KinGorilla 

 

The last verse 

 

Φαλκονέρα 

 

Κώστας Θαλερός

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: