ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

10 Νοε 2020

Το πρώτο όνειρο του Φώτη: Ένα ταξίδι στο φως


Ο Φώτης αναρωτιόταν πώς είναι να βλέπει κανείς όνειρα. Όταν αποφασίζει να ψάξει να βρει το δικό του όνειρο, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια! Στο ταξίδι αυτό, ο Φώτης ανακαλύπτει αλήθειες γεμάτες φως, που τελικά θα του αποκαλύψουν το δρόμο για το δικό του όνειρο… Το φως βρίσκεται παντού γύρω μας… έντονο, χρωματιστό, φωτεινό, λαμπερό! Το φως όμως βρίσκεται και μέσα μας… ζωηρό, συναισθηματικό, ελπιδοφόρο, ονειρικό! Στο πρώτο της παιδικό βιβλίο, η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη παρουσιάζει το θέμα του «φωτός» μέσα από ένα εκπαιδευτικό και αλληγορικό παραμύθι. Με αφετηρία την αγάπη της για τα παιδιά, αλλά και τις ειδικευμένες γνώσεις που έχει αποκτήσει από τις σπουδές και την εμπειρία της, περιγράφει βασικές έννοιες του φωτός με τρόπο εύκολα κατανοητό στα παιδιά. Παράλληλα, αποκαλύπτει αλήθειες γεμάτες «φως», ενθαρρύνοντας τους μικρούς αναγνώστες να συνειδητοποιήσουν ότι το πραγματικό φως είναι αυτό που κρύβεται μέσα τους και που τελικά οδηγεί στα όνειρα τους! Το βιβλίο έρχεται ως συνέχεια των διαδραστικών εργαστηρίων με το φως που έχει σχεδιάσει και εισηγείται η Πέννυ μέσα από τα «Penny’s light seminar». Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων με το φως για παιδιά που παρουσιάζονται από την Πέννυ σε σχολεία και άλλους χώρους. Όνειρο της Πέννυς είναι να μεταδώσει τις γνώσεις της στα παιδιά μέσα από τις δράσεις της, αλλά και μέσα από το πρώτο της αυτό βιβλίο. Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις: www.pennyslightseminar.com 
Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό. Έχει δημιουργηθεί με αυτοέκδοση και διατίθεται ήδη σε βιβλιοπωλεία της Αττικής, αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας κατόπιν ζήτησης. Εναλλακτικά, διατίθεται μέσω ηλεκτρονικής πώλησης www.pennymichelinaki.com. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και στα Αγγλικά. 
 Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη: Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη είναι παντρεμένη με τον Μαθιό Μιχελινάκη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της και κατέχει διδακτορικό στον Αρχιτεκτονικό Φωτισμό (PhD in Light & Lighting) από το University College London. Επίσης, έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει γράψει και παρουσιάσει άρθρα σε διεθνή συνέδρια φωτισμού και πανεπιστήμια. Έχει εργαστεί στο χώρο του επαγγελματικού φωτισμού. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά από προσωποποιημένα δώρα, με φως αλλά και χωρίς. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ομάδες για τις ανθρώπινες σχέσεις, εστιάζοντας κυρίως στη σχέση γονέων και παιδιών. Εμπνευσμένη από τα παιδιά της, έχει σχεδιάσει τη σειρά εργαστηρίων με το φως για παιδιά Penny’s light seminar που παρουσιάζει σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, χώρους δραστηριοτήτων και μουσεία. Οργανώνει εργαστήρια και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στα πλαίσια εθελοντικής δράσης, ενώ έχει συνάψει συνεργασία με διάφορους φορείς όπου εισηγείται το θέμα του φωτισμού. Το πρώτο της βιβλίο εμπεριέχει τις γνώσεις και την εμπειρία της, αλλά και στοιχεία της προσωπικής της αναζήτησης για μια ζωή «με φως». 
Μυρτώ Δεληβοριά: Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ζωγράφος και εικονογράφος. Έχει παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε 17 ομαδικές. Έχει βραβευτεί για τις εικονογραφήσεις της με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, με το βραβείο !ΕΒΓΕ, με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, καθώς και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού «Διαβάζω». Το 2016 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικού πίνακες της ΙΒΒΥ 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: