ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

12 Απρ 2024

24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη 17 Απρίλη και καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Έδεσσα, στους Μικρούς Καταρράκτες, στις 10:30 πμ και στα Γιαννιτσά στην πλατεία ΕΠΟΝ, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών στις 10:30 πμ, για να φωνάξουμε «Όχι στο αίσχος των επί πληρωμή χειρουργείων, η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα !». Παίρνουμε θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. 
Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και απαιτούμε: 
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας ! Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων σε κάθε κλινική και τμήμα μέχρι την κάλυψή τους ! 
• Άνοιγμα όλων των κλειστών πρωινών χειρουργικών αιθουσών ! 
• Ουσιαστική αύξηση των απολαβών των νοσοκομειακών ιατρών ! 20% αύξηση βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες ! Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας ! Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και μείωση του φορολογικού συντελεστή, αφορολόγητες οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες ! Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους υγειονομικούς ! Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ! 
• 6ωρο-5ημερο-30ωρο. Μια εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό εφημέρευσης ! Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ! Άμεση απαγόρευση της υπέρβασης του 48ωρου !
 • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις ! 
• Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας ! 
• Άμεση ένταξη του ογκολογικού ιατρείου στον οργανισμό του νοσοκομείου Γιαννιτσών ! Σύσταση τριών οργανικών θέσεων παθολόγων-ογκολόγων ! 
• Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις, να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για αναγκαστική μετακίνηση που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί στις δομές όπου εργάζονται ! 
• Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού ! Διοικητικός διαχωρισμός των δύο νοσοκομείων ! Τα σχέδια σταδιακής συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων του νομού δεν θα περάσουν !
 • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών (άμεσων και έμμεσων) ! Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση ! 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: