ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

8 Ιουν 2023

30ος Μήνας Μάϊος, Έκθεση φωτογραφίας του Αναστάσιου Ροβιθάκη.


Με την έκθεση φωτογραφίας του Αναστάσιου Ροβιθάκη, με τίτλο «Το ταξίδι προς το φως ξεκινάει», ολοκληρώνεται ο 30ος Μήνας Μάϊος. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:00.

Μουσική επένδυση:  Στιγμιότυπααπό το μουσικό σύνολο κιθαριστών του ΩΔΈς (Ωδείου Δήμου Έδεσσας), “IL tasto”.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 18:00 – 22:00 έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

 

Αναστάσιος Ροβιθάκης.

Το 2013 ξεκίνησε την φοίτηση του ως προπτυχιακός φοιτητής στην σχολή των μηχανικών περιβάλλοντος στα Χανιά της Κρήτης. Από το 2020 έως και σήμερα φοιτά ως διδακτορικός φοιτητής στην ίδια σχολή έχοντας αποκομίσει γνώσεις και εμπειρία από την μελέτη των καιρικών φαινομένων των συνθηκών φωτισμού και του φυσικού κόσμου γενικότερα. Αυτό λοιπόν, το ακαδημαϊκό υπόβαθρο έρχεται να συναντήσει την δεκαετή του εμπειρία στην φωτογράφιση φυσικών τοπίων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αυτή η «συνάντηση» επαγγέλματος και χόμπι έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εικόνων που αποδίδουν στο μέγιστο την ομορφιά και τη μοναδικότητα του φυσικού κόσμου και μας υπενθυμίζουν ότι οφείλουμε να διατηρούμε αναλλοίωτη την ομορφιά του. Οι εντυπωσιακές τοποθεσίες της χώρας μας από τις απόκρημνες οροσειρές μέχρι τις ειδυλλιακές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της, εμπνέουν κάθε νέο φωτογράφο που φιλοδοξεί να αφηγηθεί μικρές ιστορίες μέσω των φωτογραφιών του.

Πέρα από την φωτογράφιση τοπίων, που αποτελεί το χόμπι του, έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα πελατών, όπως κτηματομεσιτικά γραφεία και εταιρείες αυτοκινήτων. Παράλληλα η φωτογράφιση προϊόντων, που έχει κάνει, του έδωσε τη δυνατότητα να δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και να δημιουργεί εικόνες που ζωντανεύουν τα προϊόντα.

Το πάθος του για το φυσικό περιβάλλον και τα ταξίδια είναι η κινητήριος δύναμη του και αρωγός στην προσπάθεια υπέρβασης των ορίων του.

************************

* Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, 7.30 μ.μ. (Παρθεναγωγείο). “Ταξίδι στο χρόνο με τους Motetii”: Οι Δέκα φωνές του συνόλου “Motetii”  ενώνονται και μας παρουσιάζουν  acapella -χωρίς συνοδεία- ρεπερτόριο που εκτείνεται χρονολογικά από τον 16ο αιώνα μέχρι και τον 21ο, με έμφαση στην αναγεννησιακή και νεοελληνική εργογραφία . Ένα ταξίδι ανά τους αιώνες στον πλούτο του πολυφωνικού acapella τραγουδιού.

 

Οι φετινές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, του «Μήνα Μάϊου» ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του  Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», της ΔΗΚΕΔΕ, του Ωδείου Δήμου Έδεσσας και του Συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «ο Απελλής». Η σύμπραξη όλων των παραπάνω έδωσε το μήνυμα πως οι συνέργειες δημιουργούν ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και παράλληλα ανέβασαν τον πήχη λίγο πιο ψηλά. Ο Μήνας Μάϊος έχει καθιερωθεί ως μήνας προβολής του πολιτισμού για την πόλη της Έδεσσας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Μήνα Μάϊο, με την ευχή να είμαστε όλοι και όλες υγιείς!

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που συμμετείχαν με τα έργα τους καθώς επίσης και όλους-ες που επισκέφτηκαν τις εκθέσεις στον ξεχωριστό χώρο του Παρθεναγωγείου στην Έδεσσα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: