ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

6 Ιαν 2023

Αλυσίδες χιονιού και 3 ακόμη πράγματα που πρέπει να έχετε υποχρεωτικά στο αυτοκίνητο

Η προνοητικότητα και η οργάνωση είναι δύο στοιχεία που χρειάζεστε παντός καιρού και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας. Όσον αφορά την οδήγηση, είτε στις σύντομες καθημερινές μετακινήσεις είτε στις πιο μεγάλες που διανύουμε καθώς ταξιδεύουμε, αυτό μεταφράζεται σε ένα αυτοκίνητο που θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα – εκτός από υποχρεωτικά – πράγματα που θα σας βοηθήσουν σε κάθε απρόοπτο, όπως οι αλυσίδες χιονιού. 
 Απαραίτητες οι αλυσίδες χιονιού τον χειμώνα 
 Αν και ακόμα το χιόνι δεν έχει κάνει την εμφάνισή του, σίγουρα θα χρειαστείτε αντιολισθητικές χιονοαλυσίδες κατά την χειμερινή σεζόν, ειδικά αν επιλέξετε να ταξιδέψετε σε υψηλά υψόμετρα και χιονισμένες πλαγιές ή να κάνετε εξορμήσεις για σκι. Είναι σημαντικό να βρίσκονται πάντα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και φυσικά να γνωρίζετε πότε, πώς και που θα πρέπει να τοποθετηθούν για να απολαύσετε το ταξίδι με την μέγιστη ασφάλεια.
 Ρεζέρβα, χρήσιμη παντός καιρού 
 Για ευνόητους λόγους, θα πρέπει πάντα να έχουμε διαθέσιμη την ρεζέρβα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου ενώ μην ξεχνάτε ότι σε περίπτωση ελέγχου, αν δεν την έχετε θα κληθείτε να πληρώσετε διοικητικό πρόστιμο. Αν το αυτοκίνητο δεν φέρει ρεζέρβα από τον κατασκευαστή του, τότε είναι πιθανό να έχει στο πορτ μπαγκάζ κιτ επισκευής ελαστικών, το οποίο θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας. 
 Πυροσβεστήρας
 Επειδή τα απρόοπτα είναι πολλά αλλά και επειδή είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, ο πυροσβεστήρας συγκαταλέγεται στα υποχρεωτικά απαραίτητα πράγματα που θα πρέπει να έχετε στο πορτ μπαγκάζ. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και αν δεν συμβεί κάτι σε εσάς, μπορείτε πάντα να βοηθήσετε έναν άλλο οδηγό που μπορεί να έχει ανάγκη. 
 Αντανακλαστικό τρίγωνο 
 Μπορείτε να προμηθευτείτε τόσο αντανακλαστικό τρίγωνο όσο και αντανακλαστικό γιλέκο, προκειμένου να μπορούν να δουν εσάς και το όχημά σας άλλοι οδηγοί, ειδικά αν ταξιδεύετε και αντιμετωπίσετε κάποια βλάβη κατά τις βραδινές ώρες, που δεν υπάρχει φως. Εκτός από υποχρεωτικά, είναι και απαραίτητα μιας και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα προειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: