ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

13 Οκτ 2022

Την Τρίτη 11/10/22 η Έδεσσα και η Πέλλα υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό της χώρας μας

Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος έπειτα από ερωτήσεις ενημέρωσε το σώμα πως θα καταθέσει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα  που απασχολούν τον τόπο.

Η εμπειρία των σύντομων συσκέψεων, κατά τη διάρκεια αντίστοιχων  ολιγόωρων επισκέψεων, έχει αποδείξει ότι είναι φύσει αδύνατον να υπάρξουν δεσμεύσεις για πληθώρα θεμάτων ανεξαρτήτως σοβαρότητας αυτών.

Ως εκ τούτου ζητήσαμε από το Δήμαρχο να προτάξει το μείζον πρόβλημα που αφορά στην υποβάθμιση του νοσοκομείου της Έδεσσας και να απαιτήσει σαφή δέσμευση από πλευράς πρωθυπουργού, σχετικά με την αποκατάσταση της λειτουργίας του στο σύνολο της.

Να υπενθυμίσουμε ότι Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο της Μ.Ε.Θ το οποίο πραγματοποιήθηκε και εισήγαγε στο σώμα την πρόταση επιδότησης νοσοκομειακών ιατρών η οποία υπερψηφίστηκε.

https://fb.watch/g7GxHQJm3v/

https://www.facebook.com/100023034979612/videos/709022576647853/

https://www.facebook.com/100023034979612/videos/1654828188233896/

 

Δύο ακόμα μεγάλα θέματα  που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε σχέση με την επικείμενη επίσκεψη, ήταν η εθνική οδός και το ιδιοκτησιακό πρόβλημα περιοχών της Έδεσσας.

Όσον αφορά στην εθνική οδό το θέμα το επανέφερε η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ όταν το Δεκέμβριο του 2019 συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, ο αντιπεριφερειάρχης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ.κ.Ιωήλ και παραγωγικές τάξεις.

Για πρώτη φορά η πρωτοβουλία αυτή συγκέντρωσε στο ίδιο ¨τραπέζι¨ εντός του Δήμου Έδεσσας όλους τους φορείς εξουσίας καθώς και τους παραγωγικούς φορείς για το διαχρονικά σοβαρότερο ζήτημα της Πέλλας!

Η θεσμική  κίνηση του συνδυασμού δρομολόγησε άμεσα εξελίξεις και απομένει να διαπιστωθεί εάν οι υποσχέσεις που δόθηκαν θα υλοποιηθούν .

 

https://fb.watch/g6InlMP_3p/

https://fb.watch/g6Iqc99hG8/

 

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό σε Καραμάν, Ντερέ, Αγ Μάρκο η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ κατέθεσε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του περασμένου Μαρτίου με το οποίο πρότεινε να ζητήσουμε από το Ελληνικό Δημόσιο:

1)Να απέχει από την άσκηση αγωγών του άρθρου 6 του Ν. 2664/1998 κατά των κατοίκων των παραπάνω περιοχών που δικαιώθηκαν από τις επιτροπές ενστάσεων. Η αποχή αυτή πρέπει να αναγνωρισθεί – δηλωθεί γραπτά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με δήλωση παραίτησης από το δικαίωμα άσκησης αγωγής του άρθρου 6 του Ν. 2664/1998.

 

2) Να δοθεί λύση για τους κατοίκους που είτε δεν υπέβαλλαν ενστάσεις είτε δεν δικαιώθηκαν, με νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί στην Βουλή.

 

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό πως ο φημολογούμενος νόμος είναι πολύ πιθανόν να μην κατατεθεί στη βουλή ( δεν έχει ξεκινήσει καν η διαβούλευση) πριν από τις εθνικές εκλογές αφού αντίστοιχες εξαγγελίες γίνονται από το 2006 χωρίς αποτέλεσμα.

 

https://www.facebook.com/100023034979612/videos/1008816106700773/

 

Κατανοούμε πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα ήταν αδύνατο να λύσει τα πολυάριθμα και χρονίζοντα προβλήματα  τα οποία η επί 13 έτη δημοτική αρχή του κ. Γιάννου έπρεπε να έχει χειριστεί διαφορετικά.

 

Όμως με βάση τα λεγόμενα του Δημάρχου θεωρούμε υποχρέωση του:

 

α) Να δημοσιοποιήσει το υπόμνημα που κατέθεσε,

β) να δημοσιοποιήσει τις απαντήσεις που έλαβε,

γ) να ενημερώσει τους δημότες εάν έθεσε το ζήτημα του νοσοκομείου και ποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις έλαβε από τον πρωθυπουργό της χώρας.

 

                                                                Γιάννης Τσεπκεντζής

                                                               ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: