ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

7 Αυγ 2022

Θερινό σινεμά 'Εδεσσας: Προβολή της ταινίας “Swing away”



Ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 9.15 μ.μ. στο θερινό σινεμά θα προβάλει την ταινία Swing away».

«Swing away», 2016,  1 ώ. 38 λ.

Η υπόθεση: μια αθλήτρια του γκολφ στην Αμερική,  αποβλήθηκε λόγω συμπεριφοράς από το γυναικείο πρωτάθλημα, έρχεται σε ένα ελληνικό νησί να επισκεφθεί τον παππού και την γιαγιά της, και να ξαναβρεί τον εαυτό της. Εκεί διαδραματίζονται διάφορα κωμικοτραγικά γεγονότα, στην προσπάθειά της να μυήσει τους ντόπιους κατοίκους στα μυστικά του αθλήματος, αλλά και να διασώσει το μοναδικό γήπεδο γκολφ στην περιοχή.

Η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο. Η παγκόσμια πρώτη προβολή έγινε το 2017 στην Αμερική, ενώ συμμετείχε και στο Ελληνικό Φεστιβάλ ταινιών του Λος 'Αντζελες καθώς επίσης και σε πολλά ανάλογα φεστιβάλ (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Κύπρος, Αυστραλία, Καναδάς).

Παραγωγός της ταινίας είναι ο ομογενής George Stefanopoulos και σκηνοθέτης ο επίσης Ελληνοαμερικανός Μάικλ Νίκλς, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Πολ Λίγκας και η Τζούλια Νίκλς.

Στο καστ συμμετέχουν αρκετοί καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως οι Shannon Elizabeth, John O'Hurley, Karl Theobald, Μάνος Γαβράς, Ρένος Χαραλαμπίδης, Χρήστος Σούγαρης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Όλγα Δαμάνη, η μικρή Victoria Miller, καθώς επίσης και οι Demetrios Saites, Gino Cafarelli, Nicole Castrale, Jerry Foltz.

Στην προβολή της ταινίας θα είναι παρόν και θα προλογίσει ο ίδιος ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, του οποίου η σύζυγος (Έλενα) κατάγεται από την Έδεσσα.  Με την ευγενική τους παραχώρηση θα απολαύσουμε μια όμορφη ταινία!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στη φωτογραφία o George Stephanopoulos και η σύζυγος του Έλενα (με καταγωγή από την Έδεσσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: