ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

31 Ιουλ 2022

Θερινό σινεμά στην Έδεσσα


Οι ταινίες με τις οποίες συνεχίζει ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» και η ΔΗΚΕΔΕ τις προβολές του θερινού κινηματογράφου στην Έδεσσα.

 - Κυριακή 30, 31/7/ 2022

Θεέ μου τι σου Κάναμε 3

 Κωμωδία.  Διάρκεια: 98’.  Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν. Με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Εμιλί Καέν, Αλίς Νταβίντ, Αρί Αμπιτάν, Σαλιμάτα Καματέ, Νανού Γκαρσία, Γιν Μπινγκ, Τατιάνα Ρόζο, Ντάνιελ Ρούσο.

Ο Κλωντ παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει από τους γαμπρούς του να μετακομίσουν όλοι κοντά στο πατρικό σπίτι για να βλέπει συχνά τις κόρες του, πλέον νιώθει να πνίγεται αφού όπου κοιτάξει βλέπει τις ..απίθανες επιλογές τους. Παρόλα αυτά, ο Κλωντ και η Μαρί σύντομα θα γιορτάσουν την 40η επέτειο των γάμων τους.
Ειδικά για την περίσταση οι τέσσερις κόρες τους, Ιζαμπλέλ, Οντίλ, Σεζολίν και Λόρα αποφάσισαν να οργανώσουν ένα πάρτυ έκπληξη στοπ πατρικό σπίτι στη Σινιόν.
Επίσης αποφάσισαν να καλέσουν η κάθε μία και τα πεθερικά της…

-Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 1, 2, 3/8/2022

Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

 

Κωμωδία, οικογενειακή. Διάρκεια: 103’.    Σκηνοθεσία: Ζιλιέν Ραπενό. Με τους: Ίλαν Ντέμπραμπαντ, Ζαν-Πολ Ρουβ, Οντρέ Λαμί, Πιερ Αρντιτί, Γκρέγκορι Γαντεμπουα.

Ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να περνάει τον χρόνο του απολαμβάνοντας την θαλπωρή της οικογένειάς του και διασκεδάζοντας με τους φίλους του και την ομάδα που έχουν φτιάξει, τους «Ανίκητους». Περιπέτειες, σκανδαλιές, η ζωή τους δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξέγνοιαστη. Όταν όμως ο μπαμπάς του Νικόλα προάγεται σε μια καινούργια θέση εργασίας και η οικογένεια θα πρέπει να μετακομίσει στην Νότια Γαλλία, την μέχρι πρότινος ανεμελιά διαδέχεται η ανησυχία για τον Νίκολα καθώς βλέπει τον όμορφο κόσμο του να καταρρέει. Οι «Ανίκητοι» θα αναλάβουν δράση, και θα οργανώσουν ένα επικό κυνήγι θησαυρού με σκοπό να ανατρέψουν την νέα πραγματικότητα και να κρατήσουν τον Νικόλα κοντά τους.

-Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 4, 5, 6, 7/8/2022

Elvis!

Bιογραφική, δραματική. Διάρκεια: 159’. Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν. Με τους: Τομ Χανκς, Όστιν Μπάτλερ, Ολίβια Ντεχόνγκε, Κόντι Σμιτ-Μακφί, Ντέιβιντ Γουένχαμ.

Η ταινία εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του Έλβις Πρίσλεϊ , μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ. Η ιστορία εμβαθύνει στην πολύπλοκη δυναμική μεταξύ του Πρίσλεϊ και του Πάρκερ, των οποίων η σχέση μετρά πάνω από 20 χρόνια, από την ανάδειξη του Πρίσλεϊ μέχρι την εκτίναξη της καριέρας του, με φόντο το εξελισσόμενο πολιτιστικό τοπίο και την “απώλεια της αθωότητας” στην Αμερική. Στο επίκεντρο αυτής της διαδρομής βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϊ. Ίσως μόνο ο εικαστικός δημιουργός Μπαζ Λούρμαν θα μπορούσε να αποδώσει την εξωπραγματική, πληθωρική και καταιγιστική διαδρομή του Elvis. Ένα πλούσιο μουσικό έπος, μία καθηλωτική αναπαράσταση διαφορετικών εποχών, ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με ανατριχιαστικά σημαντικούς σταθμούς, ένας εντυπωσιακός φόρος τιμής στον άνθρωπο-ορόσημο που άλλαξε τους όρους του θεάματος στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα.

 

  ‘Ώρα έναρξης προβολής: 21:15. Γενική είσοδος (για όλους): 6 ευρώ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ:  https://gocinema.gr/product-category/therinos-kinimatografos-kataraktes-edessa/

Δεν υπάρχουν σχόλια: