ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

3 Ιουν 2022

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF– SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

Όπως κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έτσι και η φετινή, θα συνοδευτεί απ' τις υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας παλιών και τωρινών κυβερνώντων και κάθε λογής παρατρεχάμενων της κυβέρνησης, των τωρινών και μελλοντικών Διοικήσεων της Περιφέρειας και των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Υποκριτικές δηλώσεις, που ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη, που προσπαθούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος από όλες αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, τα ΕΛ.ΠΕ. και άλλες μεγάλες ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής, που θυσιάζουν την υγεία εργαζομένων και κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας τους. Στα χρόνια που πέρασαν η «Πρωτοβουλία» φορέων ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, πέραν του σοβαρού αυτού προβλήματος για το οποίο συγκροτήθηκε και ανέπτυξε πλούσια δράση, ανέδειξε μια σειρά από προβλήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, την περιβαλλοντική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και τις επιπτώσεις τους στο λαό και της δικής μας περιοχής. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, να αναδεικνύει και να εντείνει ιδιαίτερα την ενεργειακή κρίση, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο τους λαούς όλου του κόσμου, οι οποίοι πληρώνουν τους ανταγωνισμούς των λίγων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για τον «Εθνικό Κλιματικό Νόμο», που περιλαμβάνει ως κύρια πρόβλεψη την οριστική κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων της χώρας, παρά το γεγονός ότι εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία η σημασία του εγχώριου λιγνίτη για την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας αναδεικνύεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Η επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης φέρνει μπροστά στις πόρτες μας την υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού για την διαχείριση απορριμμάτων που στον πυρήνα της έχει την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων, την δημιουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων που θα παράγουν τον καρκινογόνο σκουπίδι RDF-SRF για τις τσιμεντοβιομηχανίες και τα εργοστάσια καύσης. Με αυτή την έννοια, οι εξελίξεις στην ενέργεια είναι εξελίξεις με άμεσες συνέπειες για τις ζωές μας. Κόντρα στους σχεδιασμούς τους, κρατάμε σταθερό αγωνιστικό μέτωπο με πυξίδα τις ζωές μας και τις ανάγκες μας. Διεκδικούμε: 
 να ανακληθούν τώρα όλες οι αδειοδοτήσεις πού επιτρέπουν στην τσιμεντοβιομηχανία να καίει τα καρκινογόνα σκουπίδια με μοναδικό σκοπό να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αυξήσει τα κέρδη της. 
  να γίνει τώρα η διαχείριση απορριμμάτων με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες μακριά από την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση και την καύση σκουπιδιών. 
  να υλοποιηθούν τώρα όλες οι δίκαιες διεκδικήσεις μας Συνεχίζουμε τον αγώνα… 
 Καλούμε τα μέλη των σωματείων-συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» να συμμετέχουν στην ενημερωτική δράση που θα πραγματοποιήσουμε στο στρατόπεδο ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ το Σάββατο 4/6/22 ώρα 6:30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: