ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

3 Ιουν 2022

29ος Μήνας Μάϊος Ομαδική Έκθεση γλυπτικής «Υπόγειο Τέχνης»


Ο 29ος Μήνας Μάϊος ολοκληρώνεται με την ομαδική έκθεση γλυπτικής των Ιωάννα Αμπατζή, Σοφία Βαβούρη, Ζαχαρούλα Θεοδωρίδου και Φένη Σταματίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στις 8 μ.μ. στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν μουσικά από το Ωδείο Δήμου Έδεσσας.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στο Παρθεναγωγείο, μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου, 6 – 10 μ.μ.

 

ΤΟ ‘’ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ’’

 

Όλα ξεκίνησαν από τη δωρεά του υπογείου  προς τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ από τον Μάριο Λάζιο, γιο του Πέτρου Λάζιου, εκ των ιδρυτών του συλλόγου μας. Με τη φροντίδα του αξέχαστου, αντιπροέδρου, Γιάννη Σταματίου, ο  χώρος έγινε λειτουργικός το καλοκαίρι του 2019.

Ο χώρος ζωντάνεψε  όταν  μια ομάδα καλλιτεχνών της πόλης μας βρήκε την ιδανική στέγη για την δημιουργική της ανάγκη, από τον Οκτώβριο του 2019. Το ‘’Υπόγειο Τέχνης’’, όπως ονομάσθηκε, ήταν γεγονός.

Οι καλλιτέχνες εκεί δημιουργούν, συζητούν, ανταλλάσσουν ιδέες και πληροφορίες, πειραματίζονται, αλληλεπιδρούν.

Επί δυόμιση χρόνια το  ‘’Υπόγειο Τέχνης’’ λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενο εργαστήρι εικαστικών έργων από τα μέλη του: Ιωάννα Αμπατζή, Σοφία Βαβούρη, Ζαχαρένια Θεοδωρίδου, Κώστα Μάρκου, Φένη Σταματίου.

Η ομαδική αυτή έκθεση είναι η πρώτη εμφάνιση των μελών του ‘’Υπογείου Τέχνης’’ στον εικαστικό ‘’Μήνα Μάϊο’’.

 ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

     «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

     Πέμπτη 9  Ιουνίου 2022, 8 μ.μ. Γλυπτή Συναυλία Μέρος Α΄: “Μια βόλτα ανάμεσα στα αγάλματα” από τις τάξεις Φλάουτου, κιθάρας και Μουσικής δωματίου του Ωδείου Δήμου Έδεσσας. Υπογράφουν οι καλλιτέχνες: Σοφία Λιολιοπούλου, Θοδωρής Πέικος και Δημήτρης Πολυχρονιάδης.  

     Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, 6 μ.μ. Γλυπτή Συναυλία Μέρος Β΄: “Τα αγάλματα ζωντανεύουν” από τις τάξεις κρουστών και μουσικών συνόλων του Ωδείου Δήμου Έδεσσας. Η έκθεση “γλυπτών-κρουστών-γλυπτών” θα είναι επισκέψιμη από τις 12 π.μ.  Με την υπογραφή του Αλέξανδρου Μποτσφάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: