ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

6 Μαΐ 2022

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου προς τον Πρόεδρο ΕΛ.Γ.Α.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) με θέμα: «Ζημιές στην καλλιέργεια κερασιού στο Δήμο Σκύδρας». 
Το πλήρες κείμενο του εγγράφου (αρ.πρ.3913/3-5-2022) που κοινοποιήθηκε στο Κατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας και στους Βουλευτές του Νομού μας είναι το παρακάτω: 
 «Κύριε Πρόεδρε. 
Παρατηρήθηκε για άλλη μια χρονιά ότι τα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα ο παγετός της 21/03/2022 αλλά και της 12/04/2022, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων όπως βερίκοκα, νεκταρίνια και επιτραπέζια ροδάκινα, δαμάσκηνα. Για τις καλλιέργειες αυτές έγιναν αναγγελίες όπως ορίζουν οι διαδικασίες και υποβλήθηκαν οι δηλώσεις από τους παραγωγούς Μεγάλη όμως είναι η ζημία και στις περισσότερες ποικιλίες κερασιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σκύδρας, καλλιέργεια η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στις παραπάνω αναγγελίες. Ο συνδυασμός του παγετού με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασε μειωτικά την εξέλιξη της αναμενόμενης παραγωγής. Ενδεικτικά να αναφέρουμε (κατόπιν παραπόνων των δημοτών μας) τις ποικιλίες Έρλι Λόρι, Έρλι Μπιτζι, Έρλι Σταρ, Σαμπρίνα, Γκρεις Σταρ, Κρισταλίνα, Τζαιαντ Ρεντ, Χάρτιζαν, Γκερμενστοφερ, Τζαιαντ Ρεντ. Επειδή δυστυχώς η καλλιέργεια του κερασιού εξαιρέθηκε από την αναγγελία του παγετού του Μαρτίου, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την δυνατότητα υποβολής δηλώσεων ζημίας από τους πληγέντες παραγωγούς. Οι καλλιεργητές κερασιού της περιοχής μας είναι σε απόγνωση. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να αποκατασταθεί το θέμα και να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς κερασιών να υποβάλλουν δηλώσεις ζημίας στον ΕΛ.Γ.Α.». 
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: