ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

13 Νοε 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την έξαρση των κρουσμάτων του covid 19 πρέπει να μας βρει δυνατούς! Το κλείσιμο των δημοσίων ΙΕΚ για δεύτερη φορά, στα πλαίσια και του συνολικού lockdown στη χώρα μας  επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια λήψης μέτρων για τα οποία ο σύλλογος κινητοποιούνταν από την αρχή της χρονιάς.  Αν είχαν ακούσει τους σπουδαστές δε θα φτάναμε ως εδώ!

Η έλλειψη μέτρων για το άνοιγμα των σχολών από πλευράς της κυβέρνησης εξέθεσε τους σπουδαστές σε τεράστιους κινδύνους, με κρούσματα να εμφανίζονται στο ένα ΙΕΚ μετά το άλλο όσο ήταν ανοιχτα.

Με το κλείσιμο των ΙΕΚ η τηλεκπαίδευση που εξήγγειλαν αναδείχτηκε για δεύτερη φορά στο πιο σύντομο ανέκδοτο!

·        Τα μαθήματα γίνονται στην πλεοψηφία των περιπτώσεων με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, όπου μέσω της πλατφόρμας eclass αναρτάται υλικό και ζητείται από τους σπουδαστές η παράδοση εργασιών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να δηλωθεί η παρουσία τους στο κάθε μάθημα. Με αυτόν τον τρόπο καταργείται κάθε έννοια μάθησης, αλληλεπίδρασης των σπουδαστών με τον καθηγητή, κατάκτησης του γνωστικού αντικειμένου.

·        Τις τελευταίες μέρες μάλιστα η συγκεκριμένη πλατφόρμα «πέφτει» καθημερινά , με αποτέλεμα οι σπουδαστές να κινδυνεύουν με απουσία αν δεν παραδοθεί η εργασία τους.

·        Για άλλη μια φορά καμία μέριμνα δεν υπήρξε από την κυβέρνηση και τις διευθύνσεις των ΙΕΚ για τα παιδιά που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή πρόσβαση στο ιντερνετ για να μπορέσουν να παραδώσουν τις εγασίες.

Παράλληλα, οι πρακτικάριοι σπουδαστές είδαν την πρακτική τους να αναστέλλεται επ αόριστον στις επιχειρήσεις που έκλεισαν, ενώ άλλοι εκτίθενται σε μεγάλους κινδύνους για την υγεία τους σε επιχειρήσεις που έμειναν ανοιχτές.

Απέναντι σε όλη αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρέπει να μείνουμε δυνατοί, αλλά όχι σιωπηλοί! Όλοι για έναν και ένας για όλους!Λόγω του νέου lockdown αλλά και μιας σειράς νόμων για τα εργασιακά που θεσπίστηκαν μετά το πρώτο lockdown η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών βιώνει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ κανένας σπουδαστής να μη μείνει μόνος του, κανένας να μη μείνει απροστάτευτος απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Όλοι οι σπουδαστές να συμμετέχουν ενεργά στο σύλλογο, να απευθύνονται σε αυτόν για οποιοδήποτε πρόβλημα, σκέψη και πρόταση, να συμμετέχουν στις δράσεις του! Άλλωστε έχουμε πείρα από την προηγούμενη καραντίνα, όπου σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που περιόριζαν τη δια ζώσης συζήτηση και δράση μας ο σύλλογος με τα μέσα που μπορούσε να αξιοποιήσει, κατάφερε και απέσπασε κατακτήσεις, ικανοποίησε μια σειρά από αιτήματα που έθετε!

Διεκδικούμε :

Ø Να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα σύγχρονη τηλεκπαίδευση για την περίοδο του lockdown με υψηλού επιπέδου παροχή γνώσης

Ø Με ευθύνη του κράτους και του υπουργείου παιδείας να εξασφαλιστούν υπολογιστές και πρόσβαση στο ιντερνετ για τους σπουδαστές που δε διαθέτουν

Ø Να μη μείνει κανένας σπουδαστής από απουσίες, λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην πλατφόρμα!

Ø Η αναστολή της πρακτικής άσκησης να μη σταθεί εμπόδιο σε κανέναν σπυδαστή για την έγκαιρη ολοκλήρωσή της

Ø Να προετοιμαστεί από τώρα το ασφαλές άνοιγμα των ΙΕΚ! Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος!

Ø Να εξασφαλιστούν αναξιοποίητοι δημόσιοι χώροι προκειμένου να αποσυμφωρηθούν τα τμήματα. Αν δεν είναι δυνατό να επινοικιαστούν χώροι με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ø Να προσληφθούν επιπλέον καθηγητές  για να επιτευχθεί το σπάσιμο τμημάτων

Ø Να προσληφθεί επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε κάθε ΙΕΚ

 

v Προχωράμε σε ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση του συλλόγου τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη στις 19:00 μέσω ζουμ. Λινκ:  

https://us04web.zoom.us/j/74309129540?pwd=UUx5ditpZU9IS1NXcGFhWjN1bVJ1dz09    Meeting ID: 743 0912 9540

Ο σύλλογος είναι η δύναμή μας!

Απευθυνόμαστε στο σύλλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα, ερώτηση, σκέψη΅

Email: sysdiek.thessaloniki@gmail.com 

Blog: sysdiekthessaloniki@blogspot.com

Facebook :

https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%99%CE%95%CE%9A-%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-111414593615856/

Τηλέφωνα:

 6942658993 Παναγιώτης

  6983466642 Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: