ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

13 Νοε 2020

Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, είπε η Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας δεν συμφώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λέγοντας πως τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολείων

Δεν έχει υπάρξει εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων γνωστοποίησε  η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι εξετάζεται κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην αυξημένη κινητικότητα

(δείτε εδώ).

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, οι ειδικοί δεν έχουν συστήσει ακόμη το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. 

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδεία εξήγησε πως στην περίπτωση που οι ειδικοί προτείνουν αναστολή των δημοτικών σχολείων και εφόσον προχωρήσει η αναστολή τους, η λειτουργία τους θα κινηθεί σε δύο επίπεδα που είναι έτοιμα:

- Εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων 

Τηλεκπαίδευση 

Παράλληλα επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με τη δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Ερωτηθείσα για το κρασάρισμα που εμφανίστηκε στην τηλεκπαίδευση και τα σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου η ίδια ανέφερε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά την διάρκεια του lockdown και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό και είχε ήδη λειτουργήσει. 

Προσκάλεσε δε τον εκπρόσωπο κάθε κόμματος να δει τη σύμβαση με την εταιρία CISCO που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. «Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με το ότι είναι ανοιχτά τα δημοτικά και ταυτόχρονα κλειστά κάποια φροντιστήρια που προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά δημοτικού (πχ ξένων γλωσσών, μελέτης) ανέφερε πως η εισήγηση της επιτροπής ήταν να μείνουν ανοιχτές συγκεκριμένες σχολικές μονάδες (τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία κάθε βαθμίδας) για συγκεκριμένους λόγους ενώ σημείωσε πως βασική αρχή της επιτροπής είναι να μην αναμιγνύονται μεταξύ τους μαθητικές ομάδες. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: