ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ dhmotissa@gmail.com

5 Αυγ 2011

Προχοσή στη χρήση ζιζανιοκτόνου φυτοφαρμάκου

Ύστερα από τα πολλά κρούσματα δηλητηρίασης και θανάτων από την χρήση του ζιζανιοκτόνου φυτοφαρμάκου paraquat ( εμπορική ονομασία π.χ. «Gramoxone») , το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Έδεσσας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας επισημαίνει στους χρήστες και διακινητές φυτοπροστατευτικών προϊόντων τα παρακάτω:1. Με την υπ΄αριθμ. 121750/05-08-2007 Υπουργική Απόφαση ανακλήθηκαν οι εγκρίσεις κυκλοφορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων που περιέχουν την δραστική ουσία paraquat και επιτράπηκε η διάθεση και χρήση τους μέχρι 31-12-2007.
2. Μετά την 31-12-2007 απαγορεύεται η χρήση και διάθεση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που περιέχουν την δραστική ουσία paraquat.
3. Εφιστάται η προσοχή όλων των διακινητών και χρηστών φυτοπροστατευτικών ουσιών ότι η διάθεση και χρήση του ανωτέρω προϊόντος είναι παράνομη και επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με την νομοθεσία περί χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
4. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων από τις γειτονικές προς εμάς χώρες, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται αυστηρά, ενώ για να κυκλοφορήσει ένα φυτοπροστατευτικό προϊόν στην χώρα μας χρειάζεται απαραίτητα έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ(αα)

ΣΥΜΕΩΝ ΣΥΜΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: