ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

23 Σεπ 2021

«Αποκαλυπτήρια» για τον ΕΝΦΙΑ – Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Φέτος, οι 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε έξι δόσεις με την πρώτη και δεύτερη δόση να καταβάλλεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Οι ιδιοκτήτες έχουν δύο τρόπους να εντοπίσουν το ποσό που τους βεβαιώθηκε από την ΑΑΔΕ. Ο πρώτος είναι μέσα από το myaade να επιλέξουν τα «στοιχεία οφειλών» και εκεί θα αναγράφεται το συνολικό ποσό που έχει βεβαιωθεί. Το δοσολόγιο έχει ήδη προσαρμοστεί. Έτσι, η 1η και η 2η δόση θα πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα έως τις 29 Οκτωβρίου, η 3η δόση έως τις 30 Νοεμβρίου, η 4η δόση στις 31/12 ενώ η 5η και η 6η δόση θα πρέπει να πληρωθούν έως την 31η Ιανουαρίου και την 28η Φεβρουαρίου του 2022 αντίστοιχα. 
 Ηλεκτρονικό περιουσιολόγι
ο Τα αναλυτικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μπορούν να τα εντοπίσουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την επιλογή «εφαρμογές» όπου υπάρχει και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με την ένδειξη «δήλωση Ε9 – ΕΝΦΙΑ». Με την πληκτρολόγηση των κωδικών εισόδου και την επιλογή του έτους (2021) μπορεί ο ενδιαφερόμενος να εκτυπώσει: 
 Το εκκαθαριστικό του 2021
 Την ειδοποίηση πληρωμής του φόρου και
 Τα στοιχεία δόσεων του φετινού ΕΝΦΙΑ
 Διπλή δόση τον Οκτώβριο χωρίς επιβάρυνση 
 Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν διπλή δόση τον Οκτώβριο, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις. Το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους θα δώσει, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τη δυνατότητα καταβολής την πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: