ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ dhmotissa@gmail.com

4 Ιουλ 2018

Εργαζόμενοι ΟΑΣΑ: Οι κίνδυνοι από την αλλαγή του τρόπου επιβίβασης σε λεωφορεία

Το Συνδικάτο Εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ, αντιδρά στην απόφαση αυτή και υπογραμμίζει πως δεν θα δεχτούν να ταλαιπωρήσουν τους επιβάτες και να τους θέσουν σε κίνδυνο. Ζητούν από τον ΟΑΣΑ να άρει την απόφαση του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ
«Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε για την πρόσφατη απόφασή σας βάσει της οποίας η επιβίβαση των επιβατών θα πραγματοποιείται μόνο από την μπροστινή πόρτα των λεωφορείων. Άλλη μια αιφνίδια απόφαση, που δεν σας τιμά. Δυστυχώς και αυτή τη φορά κρίνατε “τυχαία” ότι η ενημέρωσή μας δεν είναι απαραίτητη. Χωρίς συνεννόηση, καμία απόφαση δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δίχως προγραμματισμό, με περίσσεια αστοχία ενεργειών, ξανά εις βάρος του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων, προβαίνετε στην λήψη αποφάσεων επιεικώς πρόχειρων και ερασιτεχνικών, γεγονός που δεν σας τιμά εκ του ρόλου σας. Δεν μπήκατε καν στο κόπο να σκεφτείτε, ότι απόρροια της απόφασής σας θα είναι η κορύφωση των καθυστερήσεων στα δρομολόγια και επομένως η ταλαιπωρία των επιβατών. Ειδικότερα στις λεωφορειακές γραμμές με αυξημένη επιβατική κίνηση, η κατάσταση θα εκτραχηλιστεί με επιβάτες αγανακτισμένους, να ξεσπούν στους οδηγούς ενώ η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος αποκτά πλέον μεγαλύτερο ποσοστό πιθανοτήτων.
Εμείς ως εργαζόμενοι που σεβόμαστε τους επιβάτες και στοχεύουμε στην ασφαλή και όσο γίνεται πιο αξιόπιστη συγκοινωνία, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους επιβάτες, δεν θα τους ταλαιπωρήσουμε επειδή το θέλετε εσείς, αλλά ούτε θα μετατραπούμε εμείς οι οδηγοί ξανά σε “πολυμηχανήματα” των προχειροτήτων σας.
Όταν αξιωθείτε να εξασφαλίσετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, τόσο σε επάρκεια οδηγών όσο και σε λεωφορείων, προκειμένου να μην παρατηρείται σε καθημερινή βάση η τόσο κάκιστη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών και επομένως τα αραιά δρομολόγια και οι πολύωρες αναμονές επιβατών, τότε και μόνο τότε μπορείτε να το ξανασκεφτείτε. Σας καλούμε για την ΑΜΕΣΗ άρση της απόφασης σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: