ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - http://dhmoths.blogspot.gr/, email: dhmotissa@gmail.com

17 Φεβ 2017

Πρόσληψη εποχικού προσωπικού ΕΛΓΑ -Επιδοτήσεις, αποζημιώσεις

Αναρτήθηκαν οι πίνακες  υποψηφίων των κλάδων  ΠΕ Γεωπόνων και ΠΕ Κτηνιάτρων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2190/1994, κατόπιν της  υπ’ αριθ. 3/19-1-2017 εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α., για την αντιμετώπιση  απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του ΕΛ.Γ.Α. που προέκυψαν λόγω των εκτεταμένων ζημιών από τους πρόσφατους ισχυρούς παγετούς και λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας με διάρκεια απασχόλησης έως 8 μήνες.
Για να δείτε τους πίνακες που αναρτήθηκαν πατήστε εδώ.


Σημαντικές ημερομηνίες – προθεσμίες
-Ανοίγει στις 27 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινάμπελων, με τις αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνονται δεκτές μέχρι τις 27 Μαρτίου.
-Νέα προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι υποψήφιοι αγρότες επενδυτές, προκειμένου να υποβάλλουν τους φακέλους τεκμηρίωσης για τα καθεστώτα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ».
-Σε περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥπΑΑΤ, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων καθώς και της Ειδική στήριξη στην καλλιέργεια βάμβακος έτους 2016.
«Θα επανέλθει η ρύθμιση για την περιστασιακή απασχόληση ανέργων στη γεωργία»
Αποσύρθηκε το άρθρο 11 για την περιστασιακή απασχόληση ανέργων στη Γεωργία προκειμένου να επανέλθει αργότερα. Το εν λόγω άρθρο αποσύρεται ώστε να επανέλθει ως προϊόν ευρύτερης ρύθμισης για τους περιστασιακά, γεωργικά απασχολούμενους, που είναι άνεργοι. Μια ρύθμιση, που ήταν ενταγμένη στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, που έχει καταθέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Η ρύθμιση αφορούσε εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και 70 ημέρες. Ειδικότερα, στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, μέχρι και 70 ημέρες κατ’ έτος, διατηρούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας, υπό την προϋπόθεση της νόμιμης αναγγελίας της εργασίας αυτής στον ΟΑΕΔ. Ο χρόνος απασχόλησής τους δεν θεωρείται χρόνος ανεργίας και δεν καταβάλλεται επίδομα ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η απασχόληση αυτή».
ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαθέσιμες on line oι βεβαιώσεις επιδοτήσεων για την Εφορία
Ολοκληρώθηκε η έκδοση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των βεβαιώσεων επιδοτήσεων για το φορολογικό έτος 2016, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Οι δικαιούχοι μπορούν να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση στη διεύθυνση: https://tax-attestation.opekepe.gr/.
Εκκαθαρίσεις «Πυρκαγιές 2013»
Από τον ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες η πληρωμή Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) για το πρόγραμμα «Πυρκαγιές 2013». Το συνολικό ποσό των Ενισχύσεων ανέρχεται στα 102.134,29 ευρώ και αφορά συνολικά 148 δικαιούχους με τους Νομούς Φωκίδος και Βοιωτίας να συγκεντρώνουν τους περισσότερους. Η διαδικασία των εκκαθαρίσεων, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, συνεχίζεται. Πατήστε εδώ για να δείτε την κατάσταση πληρωμών ανά νομό.
Πληροφορίες από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: