ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΔΗΜΟΤΗΣ" - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ dhmotissa@gmail.com

20 Δεκ 2016

Γαβρόγλου: Θα καταργηθούν οι πανελλαδικές -Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα καταργηθούν και η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνεται με αναβαθμισμένο εθνικό απολυτήριο και προπαρασκευαστικό πρώτο έτος, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
«Η πολιτική δεν είναι αναγκαστικά αρένα» λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του και δηλώνει αποφασισμένος να πάρει αυτή τη φιλοσοφία μαζί του στο νέο γραφείο του στο Μαρούσι, με στόχο να μην ανοίξει νέα μέτωπα στον χώρο της πολιτικής του ευθύνης, αλλά και να κλείσει όσα έχουν ανοίξει.
Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του αναφέρει ότι «θέλουμε μια συνολική αναμόρφωση του Λυκείου, που, βεβαίως, θα συμπεριλαμβάνει και τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Στόχος είναι να επεκταθεί σταδιακά η υποχρεωτική εκπαίδευση, ώστε να συμπεριλάβει το Λύκειο».
Επίσης, προαναγγέλλει ευρεία αναδιάρθρωση του χώρου της ανώτατης παιδείας, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης ώστε να επικοινωνούν τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: